Beginnen met beleggen

4 min lezen

Beginnen met beleggen is voor veel mensen een grote stap. Je zal je ongetwijfeld afvragen moet ik nu wel beleggen of niet? Het lijkt ingewikkeld en er kleven natuurlijk risico’s aan. Toch is het verstandig om te beginnen met beleggen al is het maar met een klein bedrag.

Je zult merken dat als je eenmaal begint je snel leert wat wel en niet goed is om te doen. Als je helemaal nog geen ervaring hebt met beleggen is het verstandig om mijn stappenplan beleggen te volgen.

Beleggen moet je wel alleen doen met geld wat je kunt missen. Hoe je moet beginnen met beleggen en wat je absoluut gaat helpen dat leggen we in dit artikel aan je uit.

Waarom beginnen met beleggen?

Er zijn veel redenen om te beginnen met beleggen. Een van de voornaamste redenen is toch wel om een appeltje voor de dorst op te bouwen. Met de huidige pensioenen weet je ook niet voor 100% waar je aan toe bent en met het investeren van je geld kan je een mooi kapitaal opbouwen voor als je met pensioen bent.

Waarin beleggen?

Je hebt meerdere opties als je wilt beginnen met beleggen. Je kunt in aandelen, opties, cryptocurrency of onroerend goed investeren. Al deze opties hebben weer hun eigen tactieken.

Je wilt natuurlijk winstgevend gaan beleggen daarom is het belangrijk om voor je begint je je eerst goed inleest in het product waarin je investeert. Beleggen in aandelen heeft een hele andere aanpak dan het beleggen in de Bitcoin.

En ook bij het beleggen in de Bitcoin heb je weer meerdere soorten manieren van beleggen. Ga je voor de korte termijn en ben je een trader of beleg je voor de langere termijn? Allemaal punten waar je rekening mee dient te houden voordat je geld belegt.

Hoe werkt beleggen?

Als we het voorbeeld van het beleggen in aandelen erbij nemen dan koop je aandelen van een bedrijf. Je koopt dus een stukje van het bedrijf. Als het goed gaat met dat bedrijf dan zullen de aandelen in waarde gaan stijgen.

Als het daarentegen minder gaat dan zal de waarde van je aandeel dalen. Je kunt ervoor kiezen om te investeren in 1 bedrijf maar het is verstandiger om te spreiden en aandelen van meerdere bedrijven te kopen. Je loopt zo minder risico.

Zelf beleggen of laten beleggen?

Je kunt zelf gaan beleggen op de beurs, maar je kunt het ook uitbesteden aan een specialist. Uiteraard zul je voor de tweede optie wel moeten betalen. Als je zelf wilt gaan beleggen dan is het belangrijk dat je genoeg kennis hebt om te starten.

Er zijn genoeg mensen die direct in het diepe springen en zo binnen een korte periode een kapitaal verliezen. Dit moet je zien te voorkomen. Het volgen van een beleggingscursus is aan te raden omdat dat je dan alle basisprincipes van het beleggen leert en je niet in de valkuilen zal lopen waar andere al in zijn gestapt.

Trading Navigator Methode

Een goede belegging cursus is de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk. Dit totale pakket bestaat uit een cursus waarin je persoonlijke begeleiding krijgt, maar je krijgt er ook geavanceerde software bij. Trading Navigator Methode

De software die je ontvangt bij de Trading Navigator zorgt ervoor dat je met een rendement van rond de 20.6 procent gaat beleggen.

De software is zo geprogrammeerd dat jij alleen de pijlen op je scherm maar hoeft te volgen. Bij een rode pijl is het verstandig om te verkopen en bij een groene pijl kan je aankopen. Dat lijkt heel simpel en dat is het ook!

De Trading Navigator software is een enorm succes en inmiddels zijn er al veel beginnende beleggers die winstgevend beleggen met deze tool.

Doordat je eerst een uitgebreide cursus gaat volgen zal je precies weten wat te doen als je eenmaal gaat beginnen met beleggen via de Trading Navigator software.

Harm van Wijk

Harm van WijkDe maker van de Trading Navigator Methode is Harm van Wijk. Deze beleggingsexpert is al ruim 30 jaar actief in de beleggingswereld. Hij heeft bij verschillende financiële grote bedrijven gewerkt.

Tegenwoordig is hij geregeld te zien op TV of te horen op de radio in programma’s die met beleggen te maken hebben. Harm schrijft ook boeken over beleggen en de meeste van deze e-books kun je gratis downloaden.

Om meer te weten te komen over Harm van Wijk is het raadzaam om het boek “In 10 stappen succesvol beleggen” te bestellen. Je leert zo de basisvaardigheden van het beleggen en krijgt meteen een indruk van Harm.

Beleggen.com

Harm van Wijk is ook de oprichter van beleggen.com een platform waar beleggers elkaar treffen en er hun kennis delen. Nadat Harm verschillende platformen op internet had opgezet vond hij het tijd om een goede cursus te ontwikkelen die iedereen die wil beginnen met beleggen ook echt verder helpt.

Dit is hem gelukt met het uitbrengen van de Trading Navigator Methode waar er inmiddels duizenden van verkocht zijn. Als je wilt beginnen met beleggen als dummy dan is mijn advies investeer voordat je aandelen koopt eerst in een goede cursus.

Je zult merken dat dit zich in een korte tijd weer terug verdient waarna je op een veel plezierige manier aan het echte beleggen kunt beginnen.

Plaats een reactie