Passief inkomen genereren met beleggen

6 min lezen

Wil jij een passief inkomen genereren? De meeste mensen ontvangen inkomen nadat ze een maand hebben gewerkt voor hun werkgever.

Het zou toch veel mooier zijn als je inkomen ontvangt zonder er echt inspanning voor te leveren. We hebben het dan over een passief inkomen.

Uiteraard is er voordat je het ontvangt wel de nodige arbeid verricht maar als je het goed doet kan je er jaren lang een passief inkomen mee verdienen.

Actief en passief inkomen

Als je voor een werkgever werkt dan zul je daar voor worden beloond in de vorm van een maandelijks afgesproken vergoeding oftewel een salaris.

Het geeft je de zekerheid dat als je werkt er geld binnenkomt en je weet ook iedere maand hoeveel je zult ontvangen.

Mooi toch zul je denken, maar er is ook iets als een passief inkomen. Geld dat je verdient zonder dat je er op dat moment voor werkt.

Als dit je als muziek in de oren klinkt lees dan vooral verder want ik ga je laten zien hoe jij een passief inkomen kunt verdienen.

Wat is een passief inkomen?

Wat is een passief inkomen? We spreken van passief inkomen als je geld ontvangt voor een eerdere inspanning of investering. Je laat je geld voor jou werken en dit kan 24 uur per dag en 7 dagen per week doorgaan.

Dus ook als slaapt of op het strand op je vakantiebestemming ligt. Om een passief inkomen te creëren moet je vooraf wel de nodige inspanning of geld ergens insteken.

Een voorbeeld van passief inkomen is de rente op je spaarrekening, maar hier moet je tegenwoordig niet veel meer van verwachten.

Er zijn gelukkig veel meer en betere manieren om aan een passief inkomen te komen.

Waarom een passief inkomen creëren?

Misschien een overbodige vraag maar waarom zou je een passief inkomen willen creëren? Ik denk dat de meeste mensen deze vraag wel kunnen beantwoorden.

Want ook al heb je de zekerheid van een maandelijks vast inkomen wat je van je werkgever ontvangt een passief inkomen naast of als vervanging van je baan is toch wel erg lekker.

Als je een passief inkomen weet te creëren naast je huidige baan dan heb je iedere maand een lekker extra centje om leuke dingen van te doen. Je kunt er ook voor kiezen om je helemaal te storten op het verdienen van een passief inkomen zodat je op een gegeven moment je baan kunt opzeggen.

En wat er dan gaat gebeuren dat hoef ik je denk ik niet uit te leggen want je krijgt vanaf dat moment zoveel vrijheid.

Je hoeft geen vakantie meer aan te vragen bij je baas en je zult nu misschien denken dat hoeft toch ook niet als ik voor mijzelf ga werken? Dat klopt, maar voor 9 van de 10 ZZP’ers is geen werk, geen inkomen!

Met een passief inkomen kun je rustig 6 weken verblijven op je favoriete vakantiebestemming zonder een minuut te hoeven werken… ja dat klinkt wel erg verleidelijk. Passief inkomen

Hoe creëer je een passief inkomen?

Het creëren van een passief inkomen kan op twee manieren je kunt beginnen met het investeren van geld wat je al hebt en je kunt een passief inkomen creëren zonder eigen vermogen. Je kunt dus zonder geld te investeren een passief inkomen creëren! Het creëren van een passief inkomen kan op de volgende manieren:

  • Door geld te investeren
  • Door tijd te investeren

Er zijn veel manier om een passief inkomen te creëren maar ik zal je uitleggen hoe je dit doet met beleggen.

Passief inkomen verdienen met beleggen

Er zijn veel manieren om een passief inkomen te verdienen en veel van deze manieren zijn, maar bij heel weinig mensen bekend.

Zo heb je de mogelijkheid om met affiliate marketing te beginnen. Je promoot dan producten en/of diensten van andere bedrijven en bij het afronden van een verkoop ontvang jij een commissie. Dit is een prima verdienmodel waarbij je dus eerst werkt en daarna pas de vruchten kunt gaan plukken.

Een andere veel besproken manier is het verdienen van een passief inkomen door middel van beleggen. Dat klinkt interessant, maar niet iedereen heeft honderden of duizenden euro’s apart staan om te investeren.

Passief inkomen verdienen met beleggen kan op verschillende manieren en het hoeft je niet direct veel geld te kosten. Tegenwoordig investeren steeds meer mensen in cryptovaluta. En deze mensen zijn niet allemaal ervaren beleggers en hebben ook niet allemaal honderden euro’s geïnvesteerd.

Hoe beleg ik om een passief inkomen te creëren?

Om een passief inkomen op te bouwen met beleggen is het belangrijk dat je vooraf een plan hebt. Begin niet zomaar zonder een doel want dat gaat je ongetwijfeld veel geld kosten. Enkele punten die je kunt aanhouden zijn:

  • Stel een doel waar je heen wilt met het beleggen
  • Bepaal vooraf of je eenmalig een bedrag investeert of periodiek
  • Als je periodiek gaat beleggen bepaal dan hoeveel je maandelijks kunt investeren
  • Bepaal in wat je gaat investeren, cryptovaluta, aandelen, onroerend goed of opties
  • Blijf op de hoogte van het product waarin je belegt
  • Volg een cursus om je kennis bij te spijkeren het zal je zeker geld opleveren

Passief inkomen creëren met een klein bedrag

Zoals ik aangaf hoef je geen honderden euro’s te investeren om een passief inkomen op te bouwen. Natuurlijk is het zo dat als je meer investeert je sneller winst zult behalen. Maar het investeren van tijd is net zo belangrijk dus met een kleiner bedrag zul je wat meer geduld moeten hebben, maar uiteindelijk zal je er toch een passief inkomen mee opbouwen.

Hoe verstandig beleggen en een passief vermogen opbouwen?

Zoals ik al schreef is het opstellen van een plan een vereiste. Een tweede stap is het vergaren van kennis waardoor je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan tijdens je weg naar het opbouwen van een passief inkomen. Investeer daarom voor je investeert in aandelen eerst in een goede cursus.

Het volgen van een beleggingscursus is een investering waarvan je vooraf zeker weet dat deze zijn geld terug gaat verdienen! Passief inkomen met beleggen

Trading Navigator Methode

Een tool waar je ontzettend veel aan hebt bij het beginnen met beleggen is de Trading Navigator van Drs. Harm van Wijk.

Dit is een beleggingstool die jou met een rendement van ruim 20 procent laat beleggen. En de manier waarop is ontzettend simpel, deze tool geeft jou namelijk door middel van groene en rode pijlen aan wanneer je aandelen kunt kopen of verkopen met een positief resultaat.

Jaja zul je denken als het echt zo makkelijk is om op deze manier een passief inkomen te creëren dan zou iedere belegger dit gebruiken. Natuurlijk moet je wel de kennis hebben om de tool op de juiste manier te kunnen gebruiken.

Maar ook daar heeft Harm van Wijk aan gedacht en heeft samen met de Trading Navigator een cursus uitgebracht. Als je de Trading Navigator Methode koopt dan heb je de beschikking over de geavanceerde beleggings software en je volgt ook meteen een uitgebreide 6-weekse online cursus.

Wil je nu meer weten hoe jij via beleggen een passief inkomen op kan bouwen en meer wilt weten over de tool en de cursus lees dan ook mijn Trading Navigator Methode review waarin ik beschrijf wat je allemaal ontvangt en waar deze methode je naar toe kan brengen.

Ik hoop dat je nu weet wat een passief inkomen is en hoe je een passief inkomen kunt creëren door middel van te gaan beleggen.

Plaats een reactie