Beleggen voor dummies

5 min lezen

Is beleggen voor dummies mogelijk? Voor veel mensen is beleggen nog steeds iets waarvan ze denken dat het niet voor hun is weggelegd. Maar niets is minder waar. Beleggen is voor iedereen te leren en je hoeft echt geen grote bedragen te investeren als je net gaat beginnen met beleggen.

Waar je rekening mee moet houden als je gaat beginnen met beleggen als dummy dat lees je in dit artikel.

Beleggingsdoelen stellen

Voor je gaat beleggen is het verstandig om te bepalen wat je doelen zijn. Wil je gaan beleggen voor de langere termijn of ben je meer iemand die snel winst wil maken? Aan de hand van deze vragen kan je bepalen wat voor jou de beste strategie is om je geld te investeren.

Als je snel rendement wilt behalen dan zul je actiever aan de slag moeten dan dat je geld investeert in bijvoorbeeld aandelen voor de lange termijn. Door je doelen te bepalen kom je er ook achter wat voor jou het beste product is om in te gaan beleggen. Als je een langetermijnbelegger bent dan is het investeren in aandelen, opties en cryptocurrency een prima optie.

Investeren in aandelen

Met het kopen van aandelen koop je als het ware een aandeel in een bedrijf. Je bent afhankelijk van de resultaten van het bedrijf. Maakt het bedrijf waarin jij aandelen koopt winst dan zullen je aandelen stijgen en als het wat minder gaat dan zal je dit ook merken aan de koers van je aandelen doordat ze minder waard worden.

Beleggen in crypto

Investeren in cryptomunten

Als je wilt investeren in crypto dan werkt het precies hetzelfde alleen koop je hier geen deel van een bedrijf maar investeer je in een bepaalde cryptomunt. Bitcoin is hierin wel het meest populair, maar munten als Ethereum, Cardano en Ripple zijn minstens zo interessant.

Het beleggen in crypto is de laatste jaren ontzettend populair geworden en dit komt onder andere door de succesverhalen van de Bitcoin. Deze cryptomunt is flink in waarde gestegen wat veel mensen heeft doen investeren in deze cryptomunt.

Een andere reden waardoor het beleggen in crypto zo een toevlucht heeft genomen is dat het voor iedereen toegankelijk is. Je kunt met je mobiel een account aanmaken bij een Exchange en altijd en overal je geld investeren in cryptomunten.

Leren beleggen

Wat je doel ook is, het is belangrijk als je er voor kiest om zelf te gaan beleggen dat je weet waar je mee bezig bent. Begin dus niet zomaar met het beleggen van je geld maar probeer eerst zoveel mogelijk kennis op te doen.

Beleggen voor dummies boek

Lees boeken zoals bijvoorbeeld het boek beleggen voor dummies. Hierin wordt je precies uitgelegd wat de basistechnieken zijn om te gaan beginnen met beleggen. Het boek “Beleggen voor dummies” is ook verkrijgbaar als ebook (PDF).

 Of lees je in op internet bij de bekende nieuws sites over beleggen.

Cursus beleggen

Je kunt er ook voor kiezen om een cursus over beleggen te gaan volgen. Dit kost je wat meer geld en tijd, maar uiteindelijk zal het je ook meer gaan opleveren. Zeker als je van plan bent om serieus te gaan beleggen dan is het volgen van een goede cursus belangrijk.

Trading Navigator Methode

Een echte aanrader is de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk. Je leert hier echt alles over het beleggen in aandelen en opties en bovendien krijg je de beschikking over een geavanceerde softwaretool.

Met de tool, de Trading Navigator is het mogelijk om met een rendement van 20.6 procent te beleggen. In de cursus wordt je uitgelegd hoe de software werkt en wat de technieken zijn om zo een hoog rendement te behalen.

Harm van Wijk

Harm van WijkHarm van Wijk is beleggingsexpert en inmiddels al meer dan 30 jaar actief in het beleggen in aandelen en opties. Na zijn actieve carrière vond hij het tijd om zijn kennis over te brengen op mensen die willen beginnen met beleggen.

Met het platform beleggen.com bracht hij de beginnende en ervaren beleggers bij elkaar. Enkele jaren later kwam hij met de Trading Navigator Methode waarmee hij de beginnende belegger naar een hoger niveau tilt. Inmiddels hebben velen beleggers de cursus gevolgd en maken ze gebruik van de Trading Navigator.

Harm schrijft ook geregeld e-boeken die je meestal gratis kunt downloaden. Een aanrader is “In 10 stappen succesvol beleggen” deze kun je tegen alleen de verzendkosten bestellen.

Beleg in producten waar je binding mee hebt

In welk product je ook gaat beleggen zorg dat je belegt in een product waar je binding mee hebt. Als je helemaal niets met crypto hebt dan is het geen goed idee om hier je geld in te investeren. Je zult merken dat als je belegt in een product waar je enthousiast van wordt het beleggen voor jou een plezier gaat worden.

Tip: Als je gaat beleggen probeer dan je kansen te spreiden door in verschillende producten te investeren. Als de koers van het ene product daalt dan heb je kans dat dit wordt opgevangen door een ander product waar je in belegt.

Beleg met geld wat je kunt missen

Als je eenmaal de stap gaat zetten in de beleggingswereld beleg dan alleen met geld wat je kunt missen. Voor veel mensen is het investeren in een fiasco uitgelopen.

Doordat je met geld belegt wat je kunt missen zal de klap minder hard aankomen als het mis gaat dan dat je dit doet met geld waarmee je eigenlijk je huur of hypotheek had moeten betalen.

Plaats een reactie