Lange termijn beleggen

3 min lezen

Als je gaat beleggen in aandelen dan is de lange termijn strategie in de meeste gevallen het meest rendabel. Bovendien loop je met lange termijn beleggen minder risico dan dat je snel veel geld wilt verdienen.

Het rendement op een langetermijnbelegging

Als je gaat beginnen met het beleggen voor de lange termijn dan zul je geduld moeten hebben. Maar uiteindelijk zal jouw geduld in de meeste gevallen beloond worden. Je kunt namelijk profiteren van het rendement-op-rendement effect.

Dit wordt in de beleggingswereld ook wel compound interest genoemd. Je rendement op je belegging gaat ook weer renderen en zo ontvang je rendement over je rendement. We hebben het dan over het sneeuwbal effect.

Beleggen voor de lange termijn

Ondanks dat je bij het beleggen op de lange termijn veel geduld moet hebben is het nog altijd een betere optie dan het geld op je spaarrekening laten staan. Op je spaarrekening zal je geld steeds minder waard worden door de inflatie en de lage rente die je ontvangt. Dus als je jouw vermogen wilt laten groeien is de beste optie het beleggen in aandelen op de lange termijn.

Lange termijn beleggen

Beleggingshorizon

Als je belegt voor de lange termijn is het wel verstandig om een doel ofwel een beleggingshorizon voor ogen te hebben. Hoe langer jouw horizon is des meer risico je kunt lopen. Bij een lange horizon is de kans dat tegenvallers worden goedgemaakt een stuk groter dan bij een korte horizon.

Bij een kortere horizon zal je jouw beleggingsprofiel moeten bijstellen. Je kunt ernaast gaan sparen of beleggen in obligaties. Beleg je voor een extra vermogen voor je pensioen, het kopen van een huis of om wat extra geld achter de hand te hebben op latere leeftijd?

Wat je doel ook is zorg dat je je goed voorbereid en dat je alleen met geld belegt wat je kunt missen. Bij een langetermijnbelegging moet je er rekening mee houden dat je bij een investering van €10.000 een winst van 8% per jaar moet maken om je geld te verdubbelen in ongeveer 9 jaar.

Maar een rendement van 8 procent per jaar is niet altijd mogelijk. Het werkelijke rendement zal tussen de 3 en 9 procent op jaarbasis liggen.

Hoger rendement

Er zijn wel opties om een hoger rendement te behalen met bepaalde software. Zo is het mogelijk om met de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk een rendement van 20.6% op jaarbasis te behalen. Dat klinkt natuurlijk veel interessanter.

Het verdubbelen van jouw investering gaat dan natuurlijk een heel stuk sneller. Het beleggen met de Trading Navigator is voor iedereen toepasbaar. De software is zo opgebouwd dat je alleen de groene en rode pijlen op je scherm hoeft te volgen.

Bij de rode pijlen verkoop je aandelen en bij de groene pijlen ga je inkopen. Zo simpel kan het zijn. Nu zitten er nog veel meer opties in deze software die je allemaal kan gaan leren met de bijgeleverde cursus die is inbegrepen bij de Trading Navigator Methode.

De ervaringen met de Trading Navigator van Drs. Harm van Wijk zijn zeer positief en in het slechtste jaar (2008) werd er een rendement behaald van -19%. Terwijl in het beste jaar er een rendement werd behaald van +76% (1997). Het gemiddelde rendement is 20.6% op jaarbasis.

Conclusie

Als je voor de lange termijn wilt beleggen heb je behoorlijk wat geduld nodig. Je moet een beleggingshorizon stellen om zo jouw doelen te behalen. Als je nu op een snelle manier meer rendement wilt behalen dan is het beleggen met de Trading Navigator Methode een serieuze optie.

Beleg alleen met geld wat je echt kunt missen en dit artikel is geen financieel advies.

Plaats een reactie