Spelenderwijs leren beleggen

3 min lezen

Ben jij het ook zat dat je geen rente meer ontvangt op je spaargeld en weet dat je geld steeds minder waard zal worden door de inflatie? Je hebt dan ongetwijfeld gedacht om te beginnen met beleggen.

Het genereren van een passief inkomen met beleggen is namelijk voor iedereen mogelijk.

Maar hoe begin je met beleggen en durf je jouw zuurverdiende geld te beleggen met alle risico’s die dat met zich meebrengt? Ik zal je uitleggen hoe je kunt leren beleggen en de eerste stappen in de beleggerswereld kunt zetten.

Beleggen als dummy

Als je totaal geen ervaring hebt met beleggen dan is het niet verstandig om direct al je spaargeld te investeren in aandelen of opties. Toch moet je ooit ergens beginnen als je tenminste wilt leren beleggen maar wat is de beste methode?

De beste methode is voor iedereen een andere, maar een methode die voor veel mensen al heeft gewerkt is de volgende. Stel eerst een stappenplan op voor jezelf en zet hierin welk bedrag je wilt gaan investeren en wat je uiteindelijke doel is.

Ook is het belangrijk dat je weet of je voor de korte- of lange termijn gaat investeren. Start met een klein bedrag en verdiep je in het product waarin je belegt.

Je zult merken dat je dan veel meer betrokken bent bij het product en dat het veel leuker zal worden om je geld te investeren. En niet geheel onbelangrijk levert het je natuurlijk ook meer rendement op.

Cursus volgen

Als je echt op een verantwoorde manier wilt beleggen dan is het volgen van een beleggingscursus een pre. Eigenlijk kun je zeggen investeer in een cursus voor je gaat in investeren in een aandeel of ander product.

Door een cursus te volgen zal je stap voor stap leren om op een verstandige manier te investeren en zo zul je uiteindelijk minder risico lopen en een hoger rendement behalen.

Spelenderwijs leren beleggen

Zoals je ongetwijfeld is opgevallen is beleggen tegenwoordig een hot item en ook de cursussen over beleggen schieten als paddenstoelen uit de grond.

Hoe maak je nu de juiste keuze voor de beste cursus? Mijn tip is, lees de reviews over de verschillende cursussen en kijk wie de ontwikkelaar is van een cursus.

Als voorbeeld kan ik Harm van Wijk geven die al meer dan 30 jaar meeloopt in de beleggingswereld en bij gerenommeerde bedrijven als de ABN AMRO, het Financieel Dagblad, ING Bank en de SNS Bank heeft gewerkt.

Nog steeds wordt hij dikwijls uitgenodigd bij verschillende radio en TV-programma’s om zijn visie over de financiële wereld te delen.

Harm van Wijk heeft inmiddels tienduizenden cursisten geholpen een betere belegger te worden. Deze gegevens waren voor mij een trigger om de boeken van Harm te bestellen waardoor ik enthousiast werd over de manier waarop hij dingen kan uitleggen.

Na het lezen van de boeken over beleggen heb ik mij aangemeld voor de gratis online training. Enkele dagen na het volgen van de training heb ik de Trading Navigator Methode besteld en daar werk ik tegenwoordig nog dagelijks mee.

Als je wilt weten wat deze Trading Navigator voor jou kan betekenen lees dan even mijn Trading Navigator review.

Boeken lezen over beleggen

Naast het volgen van een cursus is een andere methode het lezen van boeken over beleggen. Er zijn ontzettend veel boeken geschreven over beleggen, een van de bekendste is misschien wel het boek leren beleggen voor dummies.

Maar er zijn uiteraard ook veel andere goede fysieke en online boeken die jou de juiste kennis kunnen bijbrengen. Wat jouw methode ook gaat worden zorg ervoor dat je goed voorbereid begint aan het beleggen. Je investeert tenslotte jouw geld waar je hard voor heb moeten werken.

Beleg daarom ook niet met geld wat je niet kunt missen, maar alleen met geld wat je niet nodig hebt.

Plaats een reactie