Duurzaam beleggen

3 min lezen

Je wilt beleggen en ook nog iets goeds voor de wereld doen? Dan is duurzaam beleggen de ideale combinatie.

Je kunt dan voor duurzame beleggingsfondsen moeten kiezen. Je belegt dan in bedrijven die zich alleen richten op duurzaamheid.

Wat is duurzaam beleggen?

Als je duurzaam gaat beleggen dan is dat gebaseerd op drie pijlers: mensenrechten, klimaat en biodiversiteit.

Je belegt in bedrijven die meedenken om het milieu zo veel mogelijk te ontlasten. Verder wordt er gekeken dat er geen mensenrechten worden geschonden bij de bedrijven waar je in investeert.

Steeds meer banken bieden het duurzaam beleggen aan. Dit vanwege de steeds grotere vraag naar deze vorm van beleggen.

Het is sinds 2021 ook steeds makkelijker om er achter te komen of je wel belegt in een duurzaam product door het Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).

Bedrijven die vermeld staan in dit verdrag behoren tot de hoogste categorie als het gaat om duurzaamheid.

Informatie

Als je net begint met beleggen en meteen duurzaam wilt beleggen is het belangrijk dat je je goed laat informeren.

Door je goed voor te bereiden voorkom je dat je in verkeerde aandelen handelt. Bovendien wil je ook rendement behalen op je inleg en daarom is een goede voorbereiding essentieel.

Als beginner is het zaak om kennis op te doen in bedrijven waar je duurzaam kunt beleggen, maar ook in de algehele aandelen markt.

Verdiep je daarom in de bedrijven waar je aandelen van wilt kopen of volg een cursus waarmee jij meer kennis kunt opdoen.

Toen ik jaren geleden begon met beleggen was mijn kennis nog niet optimaal en het duurzaam beleggen was toen nog niet aan de orde. Inmiddels krijgt duurzaamheid ook in de beleggingswereld steeds meer aandacht.

beleggen

Rendement behalen met duurzaam beleggen

In welk product je ook belegt je wilt rendement behalen of dit nu in duurzame bedrijven is of niet. Door een cursus te volgen zul je merken dat je al snel het kaf van het koren weet te scheiden als het op beleggen aankomt.

Je vermindert hiermee het risico op verlies en je gaat steeds meer plezier beleven aan het beleggen.

Beleggingscursus

Een cursus die je stap voor stap verder helpt, is de Trading Navigator Methode. In deze methode worden alle stappen duidelijk uitgelegd aan de hand van goede praktijkvoorbeelden en 1 op 1 coaching.

Verder heb je naast deze cursus de beschikking over een Trading Navigator die jou signalen geeft wanneer jij het beste kunt kopen of verkopen.

Deze Trading Navigator wordt uitgelegd in de cursus zodat jij niet alleen kennis over aandelen en opties opdoet, maar ook een geavanceerde tool hebt om winstgevend mee te kunnen investeren.

Als je meer wilt weten over deze methode van Harm van Wijk dan is het lezen van de Trading Navigator Methode review een goed startpunt.

Ik heb hier alle belangrijke punten beschreven zodat jij kunt lezen wat deze beleggingscursus en tool allemaal te bieden heeft.

Je zult merken dat als je eenmaal de kennis uit de Trading Navigator Methode hebt opgenomen je op een heel andere manier gaat beleggen.

Plaats een reactie