Is het verstandig om jouw geld te beleggen of niet?
Jouw geld investeren in aandelen of opties kan een goede mogelijkheid zijn om een hoog rendement op jouw geld te krijgen. Maar wanneer ga je zelf beleggen en waar moet je opletten als je gaat starten? Ik leg het in dit artikel aan je uit.
Wanneer beleggen?
Begin alleen met beleggen als je daar de financiële middelen voor hebt. Als je met geld gaat beleggen waar je anders de rekeningen mee zou moeten betalen dan ben je verkeerd bezig.
Aan beleggen kleven risico’s dus het moet zo zijn dat als je belegt en het gaat een keer mis dan moet dit je niet belemmeren in je dagelijkse leven. De hypotheek en de boodschappen moeten namelijk gewoon betaald worden. De meeste mensen die wat geld over hebben beginnen dit te investeren.
Nu de rente op je spaarrekening zo laag is dat het je bijna geen geld meer oplevert kan het verstandig zijn om je geld in aandelen te investeren.
Het rendement van het beleggen
Er zijn verschillende beleggingsvormen waar je jouw geld in kunt investeren zoals aandelen, opties, obligaties en beleggingsfondsen. Welke vorm voor jou het hoogste rendement behaald dat is van verschillende factoren afhankelijk.
Je moet er wel rekening mee houden dat hoe meer rendement er te behalen valt des te hoger het risico op een dergelijke belegging is. In welke vorm jij gaat investeren heeft mogelijk te maken met jouw interesse in een product en wat de winst is die je op een bepaalde beleggingsvorm kunt behalen.
Dat laatste is mogelijk de grootste drijfveer voor de meeste beginnende beleggers. Je wilt namelijk zoveel mogelijk winst behalen op jouw investering.
Goede voorbereiding
Zodra je gaat starten met beleggen is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Probeer voor je met geld gaat investeren eerst een demoaccount aan te maken bij een broker om zo met fictief geld te oefenen zonder risico.
Beleggingscursus
Een andere mogelijkheid is het volgen van een beleggingscursus waar er tegenwoordig erg veel van zijn. De meeste van deze cursussen zijn online te volgen. Maar hoe maak je nu een keuze voor de beste beleggingscursus?
Ik heb een aantal cursussen besteld en gevolgd en ben het meest onder de indruk van de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk. Deze cursus bestaat uit twee onderdelen namelijk de cursus en de softwaretool. Met de cursus ga je alles leren wat met het beleggen in aandelen en opties te maken heeft.
Naast de cursus ontvang je ook nog toegang tot de geavanceerde softwaretool. Met deze tool is het mogelijk om met een rendement van meer dan 20 procent te beleggen.
Verder krijg je met de Trading Navigator Methode toegang tot verschillende platformen en krijg je persoonlijke coaching en enkele waardevolle e-books. De maker van de Trading Navigator Methode is Harm van Wijk.
Een beleggingsexpert die vele jaren heeft gewerkt bij grote financiële bedrijven en regelmatig aanschuift in Radio & TV-programma’s die over beleggen en investeren gaan. Naast de cursus is hij ook oprichter van het beleggings platform beleggen.com en geeft hij geregeld waardevolle e-books uit over alles wat met beleggen te maken heeft.
Buiten de cursus over het handelen in aandelen en opties heeft Harm sinds enige tijd ook een cursus ontwikkeld over het investeren in cryptomunten. Nu is het volgen van een cursus uiteraard niet gratis, maar ik kan je wel vertellen dat het geld wat je investeert in deze cursus je zeker gaat terug verdienen zodra je gaat beginnen met beleggen.
Gratis informatie
Wil je liever niet direct geld investeren in een cursus dan heb je ook nog de mogelijkheid om gratis informatie te bekijken op YouTube of de bekende internetnieuws sites. Wat je plan ook is zorg dat als je gaat beleggen je goed bent voorbereid want zonder voorbereiding zal het beleggen je ongetwijfeld meer geld gaan kosten dan dat het je oplevert.
Wel of niet beleggen?
Op de vraag moet ik nu wel beleggen of niet? Is niet direct een antwoord te geven. Het ligt helemaal aan jouw doel, je financiële middelen en de voorbereiding die je gaat treffen. Zonder goede voorbereiding zal je investering in de meeste gevallen als sneeuw voor de zon verdwijnen.